نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله توسط پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی و تحقیقاتی و نیز اشتراک گذاری یافته‌ها و تجارب موفق در این عرصه از 1۸ لغایت 2۰ اردیبهشت‌ماه سال 1403 در مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد تهران برگزار شد. در این کنفرانس 417 مقاله از مجموع 445 مقاله دریافتی در حوزه‌های زلزله‌شناسی، مهندسی زلزله (ژئوتکنیک و سازه) و مدیریت خطرپذیری و بحران به‌صورت سخنرانی یا پوستر ارائه گردیدند.

علاوه بر ایران، 17 کشور دیگر دنیا در فهرست مقاله دهندگان مقالات قرار داشته‌اند. مقالات دریافتی خارج از کشور شامل کشور‌های چین، آمریکا، کاناد، استرالیا، ایتالیا، برزیل، ژاپن، فرانسه، سوئد، چک، انگلستان، اسپانیا، نروژ، نیوزلند، آلمان، امارات و سوریه است.

موضوع اصلی کنفرانس نهم با توجه به زلزله‌های ترکیه و تایوان”زلزله و کلانشهرها؛ با تاکید بر زلزله تهران” انتخاب شده بود تا میزان آمادگی کشور در زمینه‌های مربوطه مورد بررسی قرار گیرد. موضوعات فرعی کنفرانس نیز در حوزه‌های مختلف به شرح زیر انتخاب گردیدند:

در حوزه زلزله‌شناسی: لرزه‌زمین‌ساخت و دیرینه لرزه‌شناسی؛ شبکه‌های ثبت زلزله، توموگرافی لرزه‌ای؛ هوش مصنوعی و یادگیری عمیق در زلزله‌شناسی؛ مدل‌سازی چشمه زلزله؛ زلزله‌شناسی مهندسی و جنبش شدید زمین؛ مدل‌سازی، تحلیل خطر لرزه‌ای و سونامی؛ پیش‌بینی، پیش‌یابی و سامانه هشدار سریع زلزله و سونامی

در حوزه مهندسی ژئوتکنیک: اثر زلزله بر ابنیه خاکی (پی، دیوار حائل، سدهای خاکی، سازه‌های زیرزمینی،…)؛ اثرات ساختگاه و اندرکنش خاک و سازه؛ تعیین خصوصیات دینامیکی خاک با استفاده از مطالعات آزمایشگاهی و صحرایی؛ مخاطرات ژئوتکنیکی (زمین‌لغزش، روانگرایی، …)؛ اثرات حوزه نزدیک بر ابنیه خاکی؛ اثر گسلش بر ابنیه خاکی؛ کاربرد فناوری بیو و سایر فناوری‌ها در بهسازی لرزه‌ای خاک

در حوزه مهندسی سازه: نقد و توسعه‌ی آئین‌نامه‌ها، ضوابط و مقررات، راهنما و دستورالعمل؛ سیستم‌های هوشمند، سیستم‌های تاب‌آور با خسارت محدود؛ کاربرد هوش مصنوعی در روش‌های محاسباتی و توسعه‌ی نرم‌‌افزاری؛ صنعتی‌سازی، مهندسی زلزله و بلایای طبیعی محرک فاجعه‌های تکنولوژیکی

در حوزه مدیریت خطرپذیری و بحران: ریسک و تاب‌آوری در برابر مخاطرات چندگانه؛ مدیریت یکپارچه ریسک سوانح؛ مدل‌ها و سامانه‌های ریسک و تاب‌آوری؛ مدیریت پیامدهای اجتماعی و اقتصادی زلزله؛ ریسک و تاب‌آوری بافت‌های آسیب‌پذیر شهری؛ طرح‌ها و نیازها در بازتوانی و بازسازی

برخلاف اکثر کنفرانس­های برگزار شده که بیشتر به صورت ارائه سخنرانی­های صرفا علمی و تحقیقاتی است، این رویداد علاوه بر ارائه سخنرانی­ها که توسط اساتید و محققین برجسته کشور ارائه گردید، به طور همزمان، کارگاه­های تخصصی با موضوعات مختلف به منظور بررسی و ارائه راه حل برای مسائل روز کشور در زمینه زلزله­شناسی و مهندسی زلزله، با توجه به آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی دنیا نیز برگزار گردید. در طی این کنفرانس ۱۶ نشست و کارگاه تخصصی برگزار شد که عناوین اصلی این کارگاه­ها عبارت بودند از:

  • ساخت و ساز در پهنه­ های گسلی
  • ارزیابی و ترمیم لرزه­ای میراث فرهنگی
  • روش­های ارزیابی و مقاوم­سازی ساختمان­های آسیب دیده در زلزله
  • پایش سلامت سازه­ها
  • مشخصات زلزله­ های مناطق مختلف کشور
  • طراحی ساختمان­های تاب­آور
  • نقش بیمه و مطالعات ریسک در کاهش آسیب­ پذیری کشور
  • کمک­های اجتماعی؛ آواربرداری و مدیریت بحران بعد از وقوع زلزله
  • اجرای آیین ­نامه­ ها و استانداردهای لرزه­ای تجهیزات نفتی
  • تعیین نظامات مسائل زلزله ایران(شناسایی اولویت تحقیقات زلزله با توجه به حل مشکل کشور)
  • تدوین استانداردها و آیین­ نامه­ های مرتبط با زلزله

 

در کنار این فعالیت های مشترک، نمایشگاه تخصصی جانبی کنفرانس نیز با حضور 20 شرکت مرتبط با موضوع کنفرانس، در فضای نمایشگاهی به مساحتی در حدود 450 متر مربع از گرمی خاصی برخوردار بود. در حین برگزاری نمایشگاه جلسات بحث و بررسی فعالیت های صاحبان غرفه ها نیز به غنای مبحث مطرح شده در کنفرانس افزود.

حضور مطلوب رسانه­ها در روزهای برگزاری کنفرانس موجب گردید تا پیام کنفرانس به نوبه خود به لایه­های مختلف جامعه رسانده شود.

 

see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9
see9